Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie jest smaczny.
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 572
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 454
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 572
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 454
Składniki
Wykonanie placka: Z podanych składników przyrządzić kruche ciasto- usiekać nożem składniki, zagnieść ciasto i odstawić na ½ godziny do lodówki.
Następnie ciasto rozwałkować, przenieść ma wałku do przygotowanej małej tortownicy i podpiec na złoto.
W między czasie obrać jabłka, zetrzeć i ułożyć na podpieczonym spodzie.
Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko, śmietanę, budyń, cukier waniliowy i aromat. Dodać przetarty ser i ucierać wszystkie składniki przez 20 minut.
Masę serową ułożyć na jabłkach.
Piec w temperaturze 170 stopni przez 40 minut.