Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można powiedzieć, że to swego rodzaju tarta z jabłkami.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 671
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 118
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1264
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 671
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 118
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1264
Składniki
Jabłka umyć, pociąć na plasterki (nie obierać). Z każdego plasterka wyciąć gniazdo nasienne. Blaszkę na tartę posmarować margaryną, ułożyć ciasto, docisnąć i obciąć jego wystające kawałki. Spód nakłuć kilkakrotnie widelcem. Na cieście ułożyć warstwami plasterki jabłek. Posypać jabłka cynamonem. Wstawić do nagrzanego do 200 st piekarnika. Śmietanę utrzeć z żółtkiem, dodać cukier, wymieszać. Rodzynki namoczyć w soku z cytryny lub w kwasku cytrynowym rozpuszczonym w wodzie gotowanej (łyżeczka kwasku : 3 łyżki wody). Zapiekankę wyjąć z piekarnika po 20 minutach pieczenia, zalać sosem śmietanowym, posypać rodzynkami. Włożyć ponownie do piekarnika na kolejne 20 minut.
Smacznego :)