Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można powiedzieć, że to swego rodzaju tarta z jabłkami.
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14284
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19426
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13119
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1766
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14284
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19426
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13119
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1766
Składniki
Jabłka umyć, pociąć na plasterki (nie obierać). Z każdego plasterka wyciąć gniazdo nasienne. Blaszkę na tartę posmarować margaryną, ułożyć ciasto, docisnąć i obciąć jego wystające kawałki. Spód nakłuć kilkakrotnie widelcem. Na cieście ułożyć warstwami plasterki jabłek. Posypać jabłka cynamonem. Wstawić do nagrzanego do 200 st piekarnika. Śmietanę utrzeć z żółtkiem, dodać cukier, wymieszać. Rodzynki namoczyć w soku z cytryny lub w kwasku cytrynowym rozpuszczonym w wodzie gotowanej (łyżeczka kwasku : 3 łyżki wody). Zapiekankę wyjąć z piekarnika po 20 minutach pieczenia, zalać sosem śmietanowym, posypać rodzynkami. Włożyć ponownie do piekarnika na kolejne 20 minut.
Smacznego :)