Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne, pachnące i idealne dla gości. Od dzisiaj zastępuję szarlotkę w naszym domu! Specjalnie dla Beti! (no i Prokopowi też się przy okazji dostało :) ) Zniknęła tego samego dnia.
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7135
Łatwy i szybki w przygotowaniu domowy chleb
Odsłon: 6887
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 80
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 561
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7135
Łatwy i szybki w przygotowaniu domowy chleb
Odsłon: 6887
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 80
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 561
Składniki
Jabłka obieram, kroje na ćwiartki i wsadzam do blaszanej formy wysmarowanej masłem. Skrapiam cytryną, posypuje cynamonem i cukrem brązowym. Dodaję rodzynki i orzechy, rozsypuje je po całych jabłkach. Do malaksera wrzucam: płatki, masło, otręby, mąkę i cukier waniliowy. Ucieram aż powstanie kula, zagniatam i na tarce z największymi oczkami, trę na wiórki, z których wychodzi właśnie kruszonka. Piekę w 190 stopniach przez około 40 minut.