Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny zdrowy deser, minimum pracy, maksimum smaku - bez glutenu, bo bez mąki :) podawany na ciepło świetnie zastępuje szarlotkę :)
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 70
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 502
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7103
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 70
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 502
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7103
Składniki
jabłka myję, nacinam w krzyżyk przy ogonku, drążę i pozbywam się gniazd nasiennych, ale nie przebijam na wylot, delikatnie wyjmuję środek z pestkami. W powstały "krater" w jabłku wciskam (mrożone) owoce żurawiny tak, by lekko rozpychały jabłko. Posypuję połową cynamonu. Piekę 45 minut w temperaturze 175 stopni, funkcja góra-dół.
Po wyłączeniu piekarnika, czekam jakieś 5 minut i dopiero wyjmuje jabłka. Odchylam skórkę , delikatnie, staram się bez miąższu. Posypuje resztą cynamonu i podaję w tym naczyniu, w którym się piekło. Na dnie naczynia zbiera się sok, słodziutki z kwaskową nutką - polewam nim jabłka. To jest mega pyszne! Dzieci lubią gdy jabłka polane są dodatkowo łyżka miodu lub syropu klonowego - już po upieczeniu.