Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu i smaczne.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10986
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5400
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13255
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5015
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10986
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5400
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13255
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5015
Składniki
Wykonanie: Margarynę posiekać z jajkiem, dodać drożdże utarte z cukrem, żółtko, śmietanę, aromat, i szczyptę soli.
Wsypać mąkę i szybko zagnieść ciasto.
Jabłka obrać, pokroić w ósemki i usunąć gniazdka nasienne. Na stolnicy oprószonej mąką, rozwałkować ciasto, szklanką wycinać kółeczka i nakładać jabłka.
Następnie zlepiać, ułożyć na formie wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec na złoto w temperaturze 180 stopni około pół godziny. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.