Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka mogą stanowić świetną i zdrową przekąskę w ciągu dnia- w pracy, czy w szkole. Natomiast sprawdzą się również, jako deser czy podwieczorek dla łasuchów ;)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1297
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5826
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8834
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18448
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1297
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5826
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8834
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18448
Składniki
Większą część płatków zmielić na mąkę.
Morele i śliwki sparzyć wrzątkiem, a następnie pokroić na mniejsze kawałki.
Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce (na dużych oczkach).
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i uformować ciasteczka.
Piec około 20 minut w temperaturze 170 stopni.