Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka mogą stanowić świetną i zdrową przekąskę w ciągu dnia- w pracy, czy w szkole. Natomiast sprawdzą się również, jako deser czy podwieczorek dla łasuchów ;)
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2069
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3292
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2418
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2069
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3292
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2418
Składniki
Większą część płatków zmielić na mąkę.
Morele i śliwki sparzyć wrzątkiem, a następnie pokroić na mniejsze kawałki.
Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce (na dużych oczkach).
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i uformować ciasteczka.
Piec około 20 minut w temperaturze 170 stopni.