Ciasteczka mogą stanowić świetną i zdrową przekąskę w ciągu dnia- w pracy, czy w szkole. Natomiast sprawdzą się również, jako deser czy podwieczorek dla łasuchów ;)
Jabłkowe ciasteczka wielozbożowe
Składniki
- 3/4 szklanki płatków wielozbożowych
- 2 łyżki amarantusa ekspandowanego
- 1 duże jabłko
- 1 jajko
- 1 łyżka suszonych śliwek
- 1 łyżka suszonych moreli
- 1 łyżeczka stevi
- 1 łyżeczka cynamonu
Składniki
- 3/4 szklanki płatków wielozbożowych
- 2 łyżki amarantusa ekspandowanego
- 1 duże jabłko
- 1 jajko
- 1 łyżka suszonych śliwek
- 1 łyżka suszonych moreli
- 1 łyżeczka stevi
- 1 łyżeczka cynamonu

Etapy przygotowania
Większą część płatków zmielić na mąkę.
Morele i śliwki sparzyć wrzątkiem, a następnie pokroić na mniejsze kawałki.
Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce (na dużych oczkach).
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i uformować ciasteczka.
Piec około 20 minut w temperaturze 170 stopni.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 939

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 328
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 939

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 328



Składniki
- 3/4 szklanki płatków wielozbożowych
- 2 łyżki amarantusa ekspandowanego
- 1 duże jabłko
- 1 jajko
- 1 łyżka suszonych śliwek
- 1 łyżka suszonych moreli
- 1 łyżeczka stevi
- 1 łyżeczka cynamonu
Większą część płatków zmielić na mąkę.
Morele i śliwki sparzyć wrzątkiem, a następnie pokroić na mniejsze kawałki.
Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce (na dużych oczkach).
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i uformować ciasteczka.
Piec około 20 minut w temperaturze 170 stopni.