Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto bez pieczenia. Spód ze słomki ptysiowej, warstwa prażonych jabłek i słodki krem z mascarpone..... Ależ to jest dobre .......
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 1008
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7082
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 1008
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7082
Składniki
Dno formy o wymiarach 20x20cm wyłożyć słomką ptysiową.
Trzy czubate łyżki prażonych jabłek włożyć do rondelka, postawić na kuchence, doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia, wsypać żelatynę i bardzo dokładnie wymieszać. Dodać pozostałe jabłka i cynamon. Masę wyłożyć na przygotowany spód. Na niej ułożyć kolejną warstwę ciastek. Wstawić do lodówki do lekkiego stężenia.
Serek mascarpone wymieszać z mlekiem skondensowanym. Krem rozsmarować na wierzchu ciasta, posypać tartą czekoladą. Schłodzić w lodówce.