Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto bez pieczenia. Spód ze słomki ptysiowej, warstwa prażonych jabłek i słodki krem z mascarpone..... Ależ to jest dobre .......
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5736
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1187
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12360
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5203
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5736
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1187
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12360
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5203
Składniki
Dno formy o wymiarach 20x20cm wyłożyć słomką ptysiową.
Trzy czubate łyżki prażonych jabłek włożyć do rondelka, postawić na kuchence, doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia, wsypać żelatynę i bardzo dokładnie wymieszać. Dodać pozostałe jabłka i cynamon. Masę wyłożyć na przygotowany spód. Na niej ułożyć kolejną warstwę ciastek. Wstawić do lodówki do lekkiego stężenia.
Serek mascarpone wymieszać z mlekiem skondensowanym. Krem rozsmarować na wierzchu ciasta, posypać tartą czekoladą. Schłodzić w lodówce.