Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niebiańskie połączenie zwykłego jabłka ze zwykłą borówką. Pieczemy to "niebo" w foremce okrągłej śr. 30 cm
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 167
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 66
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 640
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 271
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 167
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 66
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 640
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 271
Składniki
Składniki ciasta kruchego połączyć, zagnieść i schłodzić w lodówce
Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce i przesmażyć około 10 min. z dodatkiem cukru, schłodzić i dołożyć borowki -wymieszać.
Formę wyłożyć ciastem kruchym i ponakłuwać. Na ciasto przełożyć masę , pic około 25 min. w temp.180 st.
W tym czasie robimy biszkopt- białka ubijamy na pianę stopniowo dodając cukier, gdy już jest sztywna dalej ubijając dodajemy zółtka. Do tej masy dodajemy przesianą mąkę (oba rodzaje) i skórkę cytr.oraz proszek do pieczenia
Tę masę biszkoptową nakładamy na podpieczone ciasto i pieczemy kolejne 40 min. w tej samej temp.
Smacznego