Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Coś dla maniaków szarlotek i wszelakich jabłkowców, czyli dla mnie. Nie jest przesadnie słodkie, dla mnie idealne. Słodkość biszkoptów stopniowo przełamywana jest mniej słodkim jogurtem i w końcu słodko-kwaskową masą jabłkową.
Ogólnie wiadomo, że farsz do ruskich pierogów to ziemniaki i biały ser. Tym r...
Odsłon: 362
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 495
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 130
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 588
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1046
Ogólnie wiadomo, że farsz do ruskich pierogów to ziemniaki i biały ser. Tym r...
Odsłon: 362
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 495
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 130
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 588
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1046
Składniki
Na dnie blaszki ( 28x19 ) układamy ciastka. Jogurt przekładamy do wysokiej miski, dodajemy do niego żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie. Składniki dokładnie mieszamy, chłodzimy i wylewamy na biszkopty. Przekładamy do lodówki by masa stężała. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do garnka dodając niedużą ilość wody/ cynamon, goździki (podczas duszenia jabłka puszczą sok) i galaretkę (na "sucho"). Mieszamy, aż składniki się połączą, a jabłka staną się "kruche". Studzimy i wykładamy na masę jogurtową. Schładzamy w lodówce.