Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owocowe, zdrowe i pyszne ciasto z kaszy jaglanej na ciasteczkowym spodzie
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10394
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12838
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4583
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10394
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12838
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4583
Składniki
Ciastka łączymy z masłem i wykładamy spód (forma 26). Wkładamy do lodówki.
Ugotowaną kaszę (najlepiej jeszcze ciepłą) blendujemy i mieszamy ze zmiksowanymi owocami i ponownie blendujemy na gładką masę.
Śmietankę ubijamy ze słodzikiem i łączmy z ostudzoną galaretką.
Obie masy łączymy dokładnie i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie krótko przemieszać i wylewamy na utwardzony spód. Ozdabiamy wedle uznania. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.