Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owocowe, zdrowe i pyszne ciasto z kaszy jaglanej na ciasteczkowym spodzie
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 93
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 56
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 428
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 528
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1312
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 93
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 56
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 428
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 528
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1312
Składniki
Ciastka łączymy z masłem i wykładamy spód (forma 26). Wkładamy do lodówki.
Ugotowaną kaszę (najlepiej jeszcze ciepłą) blendujemy i mieszamy ze zmiksowanymi owocami i ponownie blendujemy na gładką masę.
Śmietankę ubijamy ze słodzikiem i łączmy z ostudzoną galaretką.
Obie masy łączymy dokładnie i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie krótko przemieszać i wylewamy na utwardzony spód. Ozdabiamy wedle uznania. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.