Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na jaglane ciasteczka z czekoladą. Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Znikają tak samo szybko jak się pojawiają :)
Szybka i smaczna
Odsłon: 13893
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 38
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10238
Szybka i smaczna
Odsłon: 13893
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 38
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10238
Składniki
Piekarnik ustawiamy na 180C kroimy na kawałeczki czekoladę, wsypujemy wszystkie sypkie składniki: mąki, proszek do pieczenia, sól i razem mieszamy
Do blendera wkładamy banana i blendujemy go tak, aby powstała jednolita masa, Kolejno do tej masy dodajemy cukier brązowy i dalej wszystko blendujemy, aby ujednoliciło nam się wszystko. Kiedy konsystencja jest równa dodajemy masło orzechowe do niej i olej kokosowy i blendujemy ponownie w celu uzyskania jednolitej konsystencji. W między czasie możemy dodać kilka kropli ekstraktu z wanilii.
Kiedy wszystko nam się idealnie połączyło mieszamy to z mąką i dodajemy czekoladę, aby połączyć.
Na formie modelujemy małe kółeczka i dodajemy MM-sy w celu kolorowego efektu. Niekoniecznie jeżeli ktoś nie che :) wystarczy sama pokruszona czekolada :) Wkładamy do piekarnika na 10 – 15 minut
Gotowe ciasteczka wykładamy an ściereczkę lub papierowe ręczniki aby ostygły. Uwaga-są bardzo kruche :)
Można podawać z mlekiem. Smacznego :)