Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam ten deser. Tym razem postanowiłam zrobić w wersji jagodowej. Trochę miałam obawy co do bezy tzn czy wyjdzie dobrze po dodaniu zblendowanych jagód i awaryjnie byłam przygotowana na upieczenie innego ciasta; ale wyszła, wszystkim smakowała i to najważniejsze…
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12568
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12568
Składniki
zimne białka ubijamy na sztywno; pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier, mąkę, ocet i na końcu zblendowane jagody.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia z bezy formujemy okrąg 20-22cm. Wstawiamy do nagrzanego do 180st piekarnika i po 5 min przykręcamy temperaturę do 130-110st. Bezę pieczemy około 80 minut.
Studzimy w uchylonym piekarniku. Wystudzoną bezę przekładamy na paterę i wykładamy ubitą śmietanę i dekorujemy owocami….