Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam ten deser. Tym razem postanowiłam zrobić w wersji jagodowej. Trochę miałam obawy co do bezy tzn czy wyjdzie dobrze po dodaniu zblendowanych jagód i awaryjnie byłam przygotowana na upieczenie innego ciasta; ale wyszła, wszystkim smakowała i to najważniejsze…
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 393
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 247
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9309
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 393
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 247
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9309
Składniki
zimne białka ubijamy na sztywno; pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier, mąkę, ocet i na końcu zblendowane jagody.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia z bezy formujemy okrąg 20-22cm. Wstawiamy do nagrzanego do 180st piekarnika i po 5 min przykręcamy temperaturę do 130-110st. Bezę pieczemy około 80 minut.
Studzimy w uchylonym piekarniku. Wystudzoną bezę przekładamy na paterę i wykładamy ubitą śmietanę i dekorujemy owocami….