Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jagodowa pianka"
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 137
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 276
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44450
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 52
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 137
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 276
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44450
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 52
Składniki
Białka ubij najpierw z cukrem, a potem z żółtkiem. Dodaj mąkę oraz kakao i wymieszaj.
Wlej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw je na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 160°C.
Jagody posyp cukrem i podgrzej. Połącz z rozpuszczoną w wodzie żelatyną i zmiksuj blenderem.
Serek mascarpone ubij z kremówką, po czym wymieszaj z jagodową masą. Wylej ją na ciasto i wstaw do lodówki. Gotowy tort udekoruj według uznania.
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>
Jedna porcja: 2,50 zł
80 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 350Źródło: Super TV