Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jagodowe powstało z zeszłorocznych zapasów jagód. Wyszło bardzo samczne i szybko znikneło ze stołu.
mikser, blaszka średniej wielkości, wałek, folia, papier do pieczenia,
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5833
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9660
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5833
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9660
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Spód: Biszkopty rozdrabniamy walkiem do ciasta przez folię, mieszamy ze stopionym masłem. Gotową masę wykładamy na spód średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i dociskamy palcami. Masa serowo - jagodowa: Jagody po rozmrożeniu miksujemy z cukrem, następnie masę łączymy z serkami homogenizowanymi waniliowymi. Do masy dodajemy rozpuszczoną letnią żelatynę i mieszamy. Wstawiamy na 20 minut do lodówki, a następnie wylewamy na biszkoptowy spód masę serowo - jagodową. Schładzamy w lodówce do stężenia. Mocno schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodajemy śmietan fix. Ubitą śmietanę łączymy z rozpuszczoną letnią żelatyną i wykładamy na wierzch ciasta. Górę dekorujemy jagodami.