Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciacho, kolorowe delikatne i z jagodami. Przeglądałam zapasy w zamrażalce i znalazłam jeszcze cały pojemnik mrożonych jagód. Postanowiłam zrobić jakieś ciacho wyszło właśnie takie.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 845
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 248
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31488
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 845
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 248
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31488
Składniki
Ubijamy na sztywno białka z cukrem, dodajemy żółtka mieszamy. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie łączymy. Małą tortownicę (20 cm ) smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką. Wylewamy biszkopt, na wierzch dajemy jagody obtoczone w łyżce mąki pszennej. Wstawiamy do piekarnika na 50- 60 minut i pieczemy w 170 stopniach na złoty kolor.
Upieczony i wystudzony biszkopt kroimy na trzy części. Galaretkę wiśniową i agrestową rozpuszczamy w pół szklance wrzątku każdą, a truskawkową w półtorej szklanki wrzątku. Jak galaretki robią się letnie to do dwóch serków dodajemy jedną galaretkę i pół szklanki jagód, energiczne mieszamy i wylewamy na pierwszą część biszkoptu, przykrywamy drugim biszkoptem. To samo robimy z pozostałymi serkami, galaretką i jagodami. Przykrywamy ostatnią częścią biszkoptu a na wierzch wylewamy krzepnącą galaretkę truskawkową. Ja użyłam serków danio. Całość chłodzimy w lodówce.