Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciacho, kolorowe delikatne i z jagodami. Przeglądałam zapasy w zamrażalce i znalazłam jeszcze cały pojemnik mrożonych jagód. Postanowiłam zrobić jakieś ciacho wyszło właśnie takie.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Składniki
Ubijamy na sztywno białka z cukrem, dodajemy żółtka mieszamy. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie łączymy. Małą tortownicę (20 cm ) smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką. Wylewamy biszkopt, na wierzch dajemy jagody obtoczone w łyżce mąki pszennej. Wstawiamy do piekarnika na 50- 60 minut i pieczemy w 170 stopniach na złoty kolor.
Upieczony i wystudzony biszkopt kroimy na trzy części. Galaretkę wiśniową i agrestową rozpuszczamy w pół szklance wrzątku każdą, a truskawkową w półtorej szklanki wrzątku. Jak galaretki robią się letnie to do dwóch serków dodajemy jedną galaretkę i pół szklanki jagód, energiczne mieszamy i wylewamy na pierwszą część biszkoptu, przykrywamy drugim biszkoptem. To samo robimy z pozostałymi serkami, galaretką i jagodami. Przykrywamy ostatnią częścią biszkoptu a na wierzch wylewamy krzepnącą galaretkę truskawkową. Ja użyłam serków danio. Całość chłodzimy w lodówce.