Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciacho, kolorowe delikatne i z jagodami. Przeglądałam zapasy w zamrażalce i znalazłam jeszcze cały pojemnik mrożonych jagód. Postanowiłam zrobić jakieś ciacho wyszło właśnie takie.
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 181
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 397
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 199
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 181
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 397
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 199
Składniki
Ubijamy na sztywno białka z cukrem, dodajemy żółtka mieszamy. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie łączymy. Małą tortownicę (20 cm ) smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką. Wylewamy biszkopt, na wierzch dajemy jagody obtoczone w łyżce mąki pszennej. Wstawiamy do piekarnika na 50- 60 minut i pieczemy w 170 stopniach na złoty kolor.
Upieczony i wystudzony biszkopt kroimy na trzy części. Galaretkę wiśniową i agrestową rozpuszczamy w pół szklance wrzątku każdą, a truskawkową w półtorej szklanki wrzątku. Jak galaretki robią się letnie to do dwóch serków dodajemy jedną galaretkę i pół szklanki jagód, energiczne mieszamy i wylewamy na pierwszą część biszkoptu, przykrywamy drugim biszkoptem. To samo robimy z pozostałymi serkami, galaretką i jagodami. Przykrywamy ostatnią częścią biszkoptu a na wierzch wylewamy krzepnącą galaretkę truskawkową. Ja użyłam serków danio. Całość chłodzimy w lodówce.