Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w sam raz na panujące upały, przygotowuje się je bardzo szybko i równie błyskawicznie znika z talerzyka :) mega orzeźwiające.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10814
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4836
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 957
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9249
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1372
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10814
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4836
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 957
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9249
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1372
Składniki
Masa jagodowa Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie odstawić do przestygnięcia. Jagody zblędować, ja jagody po zmiksowaniu przecedzam przez sitko i dodaję do reszty składników sam sok (wtedy masa jest gładka ale nie nie jest to konieczne). Do jogurtu, serka oraz cukru dodać zmiksowane jagody i przestudzoną żelatynę wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Odstawić aby masa delikatnie zaczęła gęstnieć. Na dno formy wyłożyć biszkopty i na nie przelewać tężejącą masę,wstawić do lodówki.
Galaretka Jagody zblędować, przecedzić przez sitko. Sok jagodowy uzupełnić taką ilością wody aby płynu razem było 1 litr. Sok z wodą zagotować, w tym rozpuścić galaretkę odstawić do chwili aż zacznie żelować wtedy zalać nią masę jagodową. Przechowywać w lodówce.