Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, delikatny przypominający deser tiramisu, jagodowy sernik na zimno.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93584
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2653
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3495
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1596
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2257
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93584
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2653
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3495
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1596
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2257
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody i odstawiamy je do studzenia, do momentu gdy zaczną lekko gęstnieć. Ser miksujemy z cukrem pudrem. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym. Do zmiksowanego sera z cukrem dodajemy powidła jagodowe, ubitą śmietanę oraz gęstniejące galaretki. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy patką do ich połączenia. Na dno wyłożonej formy (32 cm x 23 cm) układamy namoczone w owocowej herbacie biszkopty. Na wyłożone biszkopty wykładamy połowę masy serowej. Na wyłożoną masę serową ponownie układamy warstwę namoczonych biszkoptów. Wyłożoną warstwę biszkoptów zakrywamy pozostałą masą serową, równamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po kilkugodzinnym studzeniu deser kroimy na porcje i posypujemy kakaem. Smacznego !!!