Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, delikatny przypominający deser tiramisu, jagodowy sernik na zimno.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody i odstawiamy je do studzenia, do momentu gdy zaczną lekko gęstnieć. Ser miksujemy z cukrem pudrem. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym. Do zmiksowanego sera z cukrem dodajemy powidła jagodowe, ubitą śmietanę oraz gęstniejące galaretki. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy patką do ich połączenia. Na dno wyłożonej formy (32 cm x 23 cm) układamy namoczone w owocowej herbacie biszkopty. Na wyłożone biszkopty wykładamy połowę masy serowej. Na wyłożoną masę serową ponownie układamy warstwę namoczonych biszkoptów. Wyłożoną warstwę biszkoptów zakrywamy pozostałą masą serową, równamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po kilkugodzinnym studzeniu deser kroimy na porcje i posypujemy kakaem. Smacznego !!!