Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować ciasto na naleśniki bez użycia miksera, tak aby uniknąć grudek i przypalania podczas smażenia? Skorzystajcie z naszego przepisu. Gwarantujemy, że nie pożałujecie!
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2844
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 387
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 563
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2844
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 387
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 563
Składniki
Wszystkie składniki umieszczamy w butelce przy użyciu lejka. Zaczynamy od mleka, następnie dodajemy: mąkę, cukier, sól, jajo i olej. Zakręcamy szczelnie butelkę i potrząsamy nią do momentu uzyskania jednolitej konsystencji ciasta.
Naleśniki smażymy na teflonowej, nieprzywierającej patelni. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Cudownie smakują z owocami i czekoladowym sosem lub z dżemem, oprószone cukrem pudrem.