Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować ciasto na naleśniki bez użycia miksera, tak aby uniknąć grudek i przypalania podczas smażenia? Skorzystajcie z naszego przepisu. Gwarantujemy, że nie pożałujecie!
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 51
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2369
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 213
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 51
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2369
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 213
Składniki
Wszystkie składniki umieszczamy w butelce przy użyciu lejka. Zaczynamy od mleka, następnie dodajemy: mąkę, cukier, sól, jajo i olej. Zakręcamy szczelnie butelkę i potrząsamy nią do momentu uzyskania jednolitej konsystencji ciasta.
Naleśniki smażymy na teflonowej, nieprzywierającej patelni. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Cudownie smakują z owocami i czekoladowym sosem lub z dżemem, oprószone cukrem pudrem.