Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować ciasto na naleśniki bez użycia miksera, tak aby uniknąć grudek i przypalania podczas smażenia? Skorzystajcie z naszego przepisu. Gwarantujemy, że nie pożałujecie!
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 69
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4658
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 69
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4658
Składniki
Wszystkie składniki umieszczamy w butelce przy użyciu lejka. Zaczynamy od mleka, następnie dodajemy: mąkę, cukier, sól, jajo i olej. Zakręcamy szczelnie butelkę i potrząsamy nią do momentu uzyskania jednolitej konsystencji ciasta.
Naleśniki smażymy na teflonowej, nieprzywierającej patelni. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Cudownie smakują z owocami i czekoladowym sosem lub z dżemem, oprószone cukrem pudrem.