Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować ciasto na naleśniki bez użycia miksera, tak aby uniknąć grudek i przypalania podczas smażenia? Skorzystajcie z naszego przepisu. Gwarantujemy, że nie pożałujecie!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1127
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1730
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5766
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1127
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1730
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5766
Składniki
Wszystkie składniki umieszczamy w butelce przy użyciu lejka. Zaczynamy od mleka, następnie dodajemy: mąkę, cukier, sól, jajo i olej. Zakręcamy szczelnie butelkę i potrząsamy nią do momentu uzyskania jednolitej konsystencji ciasta.
Naleśniki smażymy na teflonowej, nieprzywierającej patelni. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Cudownie smakują z owocami i czekoladowym sosem lub z dżemem, oprószone cukrem pudrem.