Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne i korzenno-piernikowe ciasto marchewkowe. I dietetyczne. Bez tłuszczu. Z cukrem alternatywnym - erytrolem. Pieczone śliwki dodają marchewce jesiennego klimatu, a jabłko - oprócz smaku - fajnie urozmaica strukturę. Podobnie jak orzechy.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 362
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 38
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1361
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1833
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 362
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 38
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1361
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1833
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia. Mąkę przesiewam z solą, przyprawą piernikową, sodą i proszkiem. Marchew myję i ścieram na tarce o grubych oczkach. Jabłko obieram i kroję w kostkę. Jajka ubijam na pianę z cukrem. Dodaję ser i cytrynę. Miksuję. Dokładam po łyżce mieszanki mącznej. Ciągle miksuję. Orzechy, otartą marchew i jabłko mieszam łyżką z ciastem. Ciasto marchewkowe przekładam na tortownicę i rozsmarowuję równomiernie. Śliwki przekrawam i układam powierzchnią ciętą do góry. Piekę około 50-60 minut. Zostawiam na jakieś 15 minut w uchylonym piekarniku. Chłodzę w lodówce.