Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka w miodzie z cynamonem, orzechowa manna, to jest pyszne. Zapraszam.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 763
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5499
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9327
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 173
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 763
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5499
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9327
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 173
Składniki
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać masło i dodać pokrojone jabłka. Chwilę smażyć, aż jabłka zmiękną. Dodać cynamon, miód i żurawinę. Jeszcze chwilę dusić i mieszać. Podzielić na patelni na 4 części/ 4 pucharki. Ugotować kaszę mannę na mleku i dodać masło orzechowe, miód i sok z cytryny. Na dno pucharków ułożyć po dwa rozkruszone ciasteczka oreo. Na ciasteczka wyłożyć połowę jabłek. Na jabłka wylać mannę. Na kaszkę wyłożyć pozostałe jabłka. Ozdobić listkiem mięty. Deser można podać ciepły, albo schłodzony. Smacznego.