Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka w miodzie z cynamonem, orzechowa manna, to jest pyszne. Zapraszam.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8634
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 73
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 695
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8634
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 73
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 695
Składniki
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać masło i dodać pokrojone jabłka. Chwilę smażyć, aż jabłka zmiękną. Dodać cynamon, miód i żurawinę. Jeszcze chwilę dusić i mieszać. Podzielić na patelni na 4 części/ 4 pucharki. Ugotować kaszę mannę na mleku i dodać masło orzechowe, miód i sok z cytryny. Na dno pucharków ułożyć po dwa rozkruszone ciasteczka oreo. Na ciasteczka wyłożyć połowę jabłek. Na jabłka wylać mannę. Na kaszkę wyłożyć pozostałe jabłka. Ozdobić listkiem mięty. Deser można podać ciepły, albo schłodzony. Smacznego.