Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia z wiórkami czekolady, spód z ulubionych ciastek Jeżyków, pyszna masa śmietankowa oraz kolorowe galaretki.
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 273
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44450
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 273
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44450
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 51
Składniki
Wymiary Tortownicy: - szerokość 24 cm, - długość 24 cm, - wysokość całkowita 8 cm,
1. Galaretki (zieloną, przezroczystą) rozpuszczamy w szklance gorącej wody a niebieską w 1 ½ szklance gorącej wody. Niebieska galaretka ma całkowicie stężeć a pozostałe tylko lekko chłodzimy.
2. Masło rozpuszczamy i studzimy.
3. Ciasta jeżyki kruszymy i łączymy z masłem, wykładamy na dno tortownicy.
4. Śmietanę ubijamy, następnie dodajemy serek mascarpone i cukier puder, galaretkę przezroczystą i chwilę miksujemy.
5. Niebieską galaretkę kroimy w kostkę i łączymy z masą, dodajemy winogrona i lekko mieszamy łyżką dokładnie w celu połączenia składników.
6. Masę wylewamy na ciastka, na chwilę wstawiamy do lodówki.
7. W tym czasie robimy drugą masę, mleko wlewamy do naczynia, wsypujemy śnieżki i ubijamy. 8. Wlewamy zieloną galaretkę i chwilę miksujemy.
9. 2 czekolady ciemne drobno kroimy i łączymy z masą.
10. Masę wylewamy na masę serową.
11. Wierzch ciasta dekorujemy startą na tarce czekoladą biała oraz ciemną. 12. Ciasto gotowe. Smacznego.