Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne ciasto jogurtowe. Bardzo proste w wykonaniu. Można użyć dowolnych owoców, które lubicie byle nie puszczały zbyt wiele soku. Bardzo lubię takie proste ciasta, gdyż sprawdzają się w chwilach, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego lub w momentach, gdy odwiedzą nas niespodziewani goście.
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 15028
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 161
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 89
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 15028
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 161
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 89
Składniki
Do misy robota kuchennego dajemy białka i ubijamy je na puszystą piankę, dokładamy do niej żółtka i cały czas ubijamy.
Następnie partiami dodajemy jogurt, cukier i przesianą przez sito mąkę.
Ciasto przekładamy na blaszkę i układamy na nim cienko pokrojone plasterki owocu. Moja blaszka miała wymiary 23×33 cm. Pieczemy około 35 minut w 180 C.