Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne ciasto jogurtowe. Bardzo proste w wykonaniu. Można użyć dowolnych owoców, które lubicie byle nie puszczały zbyt wiele soku. Bardzo lubię takie proste ciasta, gdyż sprawdzają się w chwilach, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego lub w momentach, gdy odwiedzą nas niespodziewani goście.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3918
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19875
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3004
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4190
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3918
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19875
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3004
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4190
Składniki
Do misy robota kuchennego dajemy białka i ubijamy je na puszystą piankę, dokładamy do niej żółtka i cały czas ubijamy.
Następnie partiami dodajemy jogurt, cukier i przesianą przez sito mąkę.
Ciasto przekładamy na blaszkę i układamy na nim cienko pokrojone plasterki owocu. Moja blaszka miała wymiary 23×33 cm. Pieczemy około 35 minut w 180 C.