Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest mięciutkie (nawet następnego dnia), wilgotne, puszyste, z cudowną maślaną kruszonką i kwaśnymi kawałkami rabarbaru, które przełamują słodycz. Jest pyszne!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 102
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9350
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 978
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1143
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 102
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9350
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 978
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1143
Składniki
Jajka roztrzepać z cukrem, jogurtem, olejem i skórką z cytryny. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, wsypać do mokrych składników. Wymieszać łyżką krótko i niezbyt dokładnie. Dodać rabarbar i ponownie wymieszać. Składniki kruszonki rozetrzeć palcami.
Formę (22x33cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, posypać kruszonką. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 40-45 minut w temp. 170stC (termoobieg) do suchego patyczka. Studzić najpierw w formie, a następnie przenieść na kratkę. Przed podaniem ciasto można oprószyć cukrem pudrem. Można również upiec muffinki, wykładając ciasto do foremek z papilotkami. Czas pieczenia wyniesie 20-25 minut. Udanych wypieków!