Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurtowiec na biszkopcie z czekoladą. Ciasto z powidłami ,winogronem i herbatnikami. Ciasto delikatne i pyszne.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 15783
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 105
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 232
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 252
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 15783
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 105
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 232
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 252
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec stopniowo przesiewać mąkę z proszkiem,jednocześnie mieszając łopatką.Dodać startą czekoladę i wymieszać ale nie długo. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożą papierem do pieczenia. Piec ok.25-30 min. w 175*. Po upieczeniu, obrócić na ręcznik i zdjąć papier. Ostudzić i ponownie włożyć do tej samej blaszki, lecz wyżej wyścielanej papierem.
Nasączyć zimną kawą. (Przed nasączeniem można było zdjąć skórkę z biszkoptu, zapobiegło by jej odklejaniem. ) Rozsmarować powidła na biszkopcie.
Porozrzucać umyte i osuszone winogrona.
krem- Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą i ostudzić do letniego.Ubić śmietankę z jogurtem i pudrem.Na koniec dolewać letniej żelatyny i krótko zmiksować. Zaraz wyłożyć na winogrona.
Porozkładać ciastka.
polewa-Nad parą roztopić czekolady z masłem i śmietanką. Ostudzić do płynnego i rozsmarować na ciastkach.Można zrobić wzorek, ząbkowaną szpatułką.Ciasto schłodzić.