Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurtowiec na biszkopcie z czekoladą. Ciasto z powidłami ,winogronem i herbatnikami. Ciasto delikatne i pyszne.
Śledzie zawierają kwasy omega 3, są bogatym źródłem witaminy A, D i E, która...
Odsłon: 282
Brukselka smażona w sosie sojowym, lekko karmelizowana, to danie o intensywny...
Odsłon: 3862
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 6284
Śledzie zawierają kwasy omega 3, są bogatym źródłem witaminy A, D i E, która...
Odsłon: 282
Brukselka smażona w sosie sojowym, lekko karmelizowana, to danie o intensywny...
Odsłon: 3862
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 6284
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec stopniowo przesiewać mąkę z proszkiem,jednocześnie mieszając łopatką.Dodać startą czekoladę i wymieszać ale nie długo. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożą papierem do pieczenia. Piec ok.25-30 min. w 175*. Po upieczeniu, obrócić na ręcznik i zdjąć papier. Ostudzić i ponownie włożyć do tej samej blaszki, lecz wyżej wyścielanej papierem.
Nasączyć zimną kawą. (Przed nasączeniem można było zdjąć skórkę z biszkoptu, zapobiegło by jej odklejaniem. ) Rozsmarować powidła na biszkopcie.
Porozrzucać umyte i osuszone winogrona.
krem- Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą i ostudzić do letniego.Ubić śmietankę z jogurtem i pudrem.Na koniec dolewać letniej żelatyny i krótko zmiksować. Zaraz wyłożyć na winogrona.
Porozkładać ciastka.
polewa-Nad parą roztopić czekolady z masłem i śmietanką. Ostudzić do płynnego i rozsmarować na ciastkach.Można zrobić wzorek, ząbkowaną szpatułką.Ciasto schłodzić.