Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowo-orzechowy smak ciasta idealnie komponuje się z kubkiem gorącej herbaty z cytryną
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 130
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 66
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 316
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1448
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 130
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 66
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 316
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1448
Składniki
W misce mieszamy ze sobą mąkę, sodę oraz proszek do pieczenia. W drugiej misce miksujemy ze sobą cukier, jajko, olej, jogurt naturalny i mleko. Do miski z mokrymi składnikami wsypujemy wymieszane składniki suche i dokładnie miksujemy.
Orzechy włoskie mielimy lub bardzo drobno siekamy. Wrzucamy je do miski z ciastem. Czekoladę kroimy na małe kawałki i również wrzucamy do miski z ciastem. Całość dokładnie mieszamy.
Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki – „keksówki” i pieczemy ok. 60 minut w temp. 180 stopni.