Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowo-orzechowy smak ciasta idealnie komponuje się z kubkiem gorącej herbaty z cytryną
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1188
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1188
Składniki
W misce mieszamy ze sobą mąkę, sodę oraz proszek do pieczenia. W drugiej misce miksujemy ze sobą cukier, jajko, olej, jogurt naturalny i mleko. Do miski z mokrymi składnikami wsypujemy wymieszane składniki suche i dokładnie miksujemy.
Orzechy włoskie mielimy lub bardzo drobno siekamy. Wrzucamy je do miski z ciastem. Czekoladę kroimy na małe kawałki i również wrzucamy do miski z ciastem. Całość dokładnie mieszamy.
Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki – „keksówki” i pieczemy ok. 60 minut w temp. 180 stopni.