Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowania. To gruba warstwa delikatnej, słodkiej pianki, wymieszanej z kostkami galaretek, wylanej na warstwie herbatników, a na górze – truskawki. Jest pyszne! A co najważniejsze nie trzeba go piec.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13791
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1586
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15385
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6282
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13791
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1586
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15385
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6282
Składniki
Dwie galaretki rozpuścić w płaskich naczyniach, w 700ml wody. Zostawić do zastygnięcia (galaretki najlepiej włożyć na parę godzin lub na całą noc do lodówki, aby dobrze stężały). Zastygnięte galaretki pokroić w kostkę. Żelatynę roztopić w podgrzanym mleku, wystudzić. Blachę o wymiarach około 30x20 wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie herbatnikami. Jogurt utrzeć z cukrem pudrem, dodać przestudzone mleko z żelatyną, wymieszać dokładnie mikserem. Połowę powstałej masy wylać na herbatniki, wyłożyć galaretki pokrojone w kostkę, delikatnie przemieszać i wylać resztę masy jogurtowej, przemieszać. Wyrównać powierzchnię i blachę włożyć do lodówki. Truskawki obrać, opłukać, osuszyć, zmiksować na mus. Trzecią galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wody i połączyć z truskawkowym musem. Muś wyłożyć na zastygniętą masę jogurtową, wyrównać powierzchnię. Ciasto włożyć do lodówki, podawać schłodzone.