Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurtowiec z owocami bez pieczenia na spodzie z pierników to przepyszny i orzeźwiający deser, idealny na każdą okazję.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2187
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 255
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2187
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 255
Składniki
Obie galaretki cytrynowe rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość wody do 300 ml ) i pozostawiamy do wystudzenia.
Na dnie tortownicy wyłożonej folią aluminiową układamy pierniczki. Do wysokiej miski wlewamy śmietanę i ubijamy ją na sztywno. Do drugiej miski przekładamy jogurt, dodajemy ubitą śmietanę i wszystko miksujemy do połączenia się składników. Następnie do masy wlewamy wlewamy chłodną galaretkę a następnie całość dokładnie łączymy mikserem. Gotową masę wstawiamy do lodówki na 5 minut aby lekko stężała po czym przekładamy ją na pierniczki i dokładnie rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do lodówki aby masa stężała.
Czerwone galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość wody do 500 ml ) i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki aby lekko stężała. Umyte i obrane z szypułek truskawki kroimy na połówki a banany w plastry. Na wierzchu ciasta układamy owoce i polewamy je lekko tężejącą galaretką. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.