Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na biszkopcie japońskim, dwukolorowym. Ciasto z kremem jogurtowym, owocami i galaretką. Ciasto winne, idealne na upały, pyszne.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 249
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 129
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 39
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 249
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 129
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 39
Składniki
ciasto-Trzepaczką rozetrzeć żółtka z cukrem i sokiem, na puch. Przesiać tam mąkę z proszkiem. Mieszać łopatką dolewając mleko a potem olej. Białka ubić ze szczyptą soli, potem dodawanym po trochu cukrem. Ubite białka porcjami dodawać do ciasta i delikatnie wmieszać łopatką.Ciasto rozdzielić na pół i jedną część wymieszać z przesianym kakao.
Na blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia, wylać jasne ciasto.
Ciemne lać pasami. Ja dałam do rękawa cukierniczego, bez tylki i wyciskałam w ciasto.
Nożem poprzeciągać ciasto w dół i górę, tworząc, esy-floresy.
Nagrzać piekarnik do 150*C.i wstawić na spód naczynie z gorącą wodą. Piec ok.50-60 min. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem do pieczenia. Po upieczeniu, odwrócić na deskę i zdjąć papier. Biszkopt włożyć do blaszki zabezpieczonej wyżej boki. Nasączyć sokiem z ananasa.
krem- Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić do letniego. Serek i jogurt trochę zmiksować, dolewając śmietanki i ubić z fixem. Na koniec dolewać letniej żelatyny i zmiksować ale nie długo bo krem zgęstnieje.Wyłożyć na biszkopt w blaszce.
owoce-porzeczkę umyć, obrać z szypułek i osuszyć. Rozsypać na kremie. Ananas odsączyć i pokroić w kawałeczki, porozrzucać na porzeczkę. Ciasto schłodzić.
galaretka-Wodę zagotować, odstawić i rozmieszać tam galaretki. Ostudzić do lekkiego tężenia i wylać na placek. Schłodzić.