Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie ciasto. Lekkie i orzeźwiające. Z nutą rabarbaru i ulubionych dodatków smakowych. Ładnie się prezentuje i nie jest słodkie.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4162
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11393
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6530
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5493
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13555
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5340
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4162
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11393
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6530
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5493
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13555
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5340
Składniki
Mus: Żelatynę zalać zimną wodą. Odstawić do napęcznienia. Rabarbar należy oczyścić z liści. Umyć, obrać, a następnie pokroić w kawałki o długości ok 1 centymetra. Na dno garnka wylewamy ½ szklanki wody. Wrzucamy rabarbar, cukier i gotujemy na małym ogniu, aż rabarbar się rozpadnie. Blendujemy na gładki mus. Żelatynę podgrzewamy i roztapiamy. Dodajemy do musu i mieszamy. Wylewamy na dno silikonowej formy w kształcie babki. Wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut, aby całość się zestygła.
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w ½ szklanki wrzątku. Cały czas mieszając dodajemy jeden jogurt naturalny. Wylewamy na mus z rabarbaru. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Tak samo postępujemy z galaretką cytrynową. Całość wstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę. Gdy wszystko będzie mocno zwarte odwracamy na podkład i delikatnie odklejamy formę.