Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszelkie babeczki i jogurtowe wypieki to idealne desery na lato. Jogurtowe ciasto połączyłam z muffinkami. Są szybkie, lekkie i można dodać do nich dowolne owoce. Ja wybrałam borówki.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1541
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1818
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9111
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1541
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1818
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9111
Składniki
W jednej misce mieszamy mąkę, sól, cukier i proszek do pieczenia. W drugiej mieszamy ze sobą jajko, masło, skórkę z cytryny, jogurt. Składniki mokre przelewamy do składników suchych, mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników. Dodajemy porówki, ponownie krótko mieszamy.
Ciasto przekładamy do blaszki na muffinki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 25 minut, w 180 stopniach do suchego patyczka. Studzimy. Posypujemy cukrem pudrem i posypką.