Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszelkie babeczki i jogurtowe wypieki to idealne desery na lato. Jogurtowe ciasto połączyłam z muffinkami. Są szybkie, lekkie i można dodać do nich dowolne owoce. Ja wybrałam borówki.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 312
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 717
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 734
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 312
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 717
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 734
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Składniki
W jednej misce mieszamy mąkę, sól, cukier i proszek do pieczenia. W drugiej mieszamy ze sobą jajko, masło, skórkę z cytryny, jogurt. Składniki mokre przelewamy do składników suchych, mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników. Dodajemy porówki, ponownie krótko mieszamy.
Ciasto przekładamy do blaszki na muffinki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 25 minut, w 180 stopniach do suchego patyczka. Studzimy. Posypujemy cukrem pudrem i posypką.