Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi się je błyskawicznie i ładnie wyglądają.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8698
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4683
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8698
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4683
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Składniki
Ciasto rozwijamy, wycinamy kwadraty ok. 5x5cm. Nacinamy wewnątrz narożniki na kształt litery L, i łapiąc za róg ciasta, mocujemy go w środku ciasteczka. Tak samo postępujemy z pozostałymi rogami.
Na środek nakładamy powidła i tak przygotowane ciasteczka pieczemy 10 minut w temperaturze 220-225 stopni. Po ostudzeniu oprószamy cukrem pudrem....