Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 165
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 948
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8753
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3083
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 165
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 948
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8753
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3083
Składniki
Mąkę, masło, żółtka, proszek i cukier puder łączymy razem i wyrabiamy. Lepimy kulę zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. 30 min. Następnie dzielimy na dwie części.
Na blachę dajemy papier do pieczenia. Rozwałkowany kawałek umieszczamy na blache, dziurkujemy ciasto i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok 20 min na złoty kolor. Po upieczeniu tak samo robimy z drugą częścią.
W między czasie przygotowujemy masę śmietanową: ubijamy śmietanę na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder 1 łyżkę i śmietan fix.
Po ostygnięciu ciast, na pierwsze wykładamy masę ze śmietany, dalej przykładamy ciasto posmarowane masą kajmakową. Kiedy mamy wszystko gotowe posypujemy migdałami i na kilka godzin odstawismy do lodówki.