Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456787
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1214
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2089
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 504
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456787
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1214
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2089
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 504
Składniki
Mąkę, masło, żółtka, proszek i cukier puder łączymy razem i wyrabiamy. Lepimy kulę zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. 30 min. Następnie dzielimy na dwie części.
Na blachę dajemy papier do pieczenia. Rozwałkowany kawałek umieszczamy na blache, dziurkujemy ciasto i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok 20 min na złoty kolor. Po upieczeniu tak samo robimy z drugą częścią.
W między czasie przygotowujemy masę śmietanową: ubijamy śmietanę na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder 1 łyżkę i śmietan fix.
Po ostygnięciu ciast, na pierwsze wykładamy masę ze śmietany, dalej przykładamy ciasto posmarowane masą kajmakową. Kiedy mamy wszystko gotowe posypujemy migdałami i na kilka godzin odstawismy do lodówki.