Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne ciasto z kruchą posypką. :) (Przepis na keksówkę.)
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 280
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 23
Polecam.
Odsłon: 773
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2045
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 280
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 23
Polecam.
Odsłon: 773
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2045
Składniki
Jajka ubić ze szczyptą soli i połową cukru na puszysta masę. Dodać połowę masła (albo bardzo miekkie, albo roztopione), aromat rumowy i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem i kakao. Potem delikatnie wmieszać wiśnie. (Jeśli ciasto będzie zbyt geste, można rozrzedzić mlekiem, ale żeby nie było zbyt płynne, bo wszystkie wisnie opadną.) Wyłozyć ciasto do formy.
W garnuszku roztopić pozostałe masło, dodać kokos i pozostały cukier. Gdy składniki się połączą, tworząc gestą papkę, wykładamy ją na wierzch ciasta. Pieczemy ok 45 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Smacznego!