Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrowe, smaczne, pełnowartościowe ciasteczka owsiane z kakao. Ciasteczka są miękkie, delikatne i puszyste. Stanowią doskonały dodatek do kawy, ale świetnie sprawdzą się także jako energetyczna przekąska.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1730
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 125
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 530
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1730
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 125
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 530
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki: mąkę gryczaną, otręby i płatki owsiane, siemię lniane, orzeszki, kakao, cynamon oraz sodę i wszystko dokładnie mieszamy. Do ostudzonego masła dodajemy cukier brzozowy, 2 jajka oraz aromat, mieszamy i dodajemy do suchych składników. Całość dokładnie mieszamy. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy łyżką porcje powstałej masy.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Po około 10 - 11 minutach ciasteczka są gotowe:
Po ostygnięciu ciasteczka świetnie sprawdzą się jako dodatek do kawy. Życzę smacznego! :)