Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrowe, smaczne, pełnowartościowe ciasteczka owsiane z kakao. Ciasteczka są miękkie, delikatne i puszyste. Stanowią doskonały dodatek do kawy, ale świetnie sprawdzą się także jako energetyczna przekąska.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1296
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5826
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8834
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18448
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1296
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5826
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8834
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18448
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki: mąkę gryczaną, otręby i płatki owsiane, siemię lniane, orzeszki, kakao, cynamon oraz sodę i wszystko dokładnie mieszamy. Do ostudzonego masła dodajemy cukier brzozowy, 2 jajka oraz aromat, mieszamy i dodajemy do suchych składników. Całość dokładnie mieszamy. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy łyżką porcje powstałej masy.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Po około 10 - 11 minutach ciasteczka są gotowe:
Po ostygnięciu ciasteczka świetnie sprawdzą się jako dodatek do kawy. Życzę smacznego! :)