Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pożywne, smakowite i mocno kakaowe ciasteczka owsiane z dodatkiem siemienia lnianego. Ciasteczka są świetną energetyczną przekąską, ale idealnie sprawdzą się także jako dodatek do popołudniowej kawy :)
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 153
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2410
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 6955
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 145
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 153
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2410
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 6955
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 145
Składniki
Do miski dodajemy płatki owsiane, mąkę pszenną pełnoziarnistą, szczyptę soli i siemię lniane - mieszamy wszystkie suche składniki.
Masło rozpuszczamy w rondelku i dodajemy do niego cukier, mleko, kakao oraz aromat migdałowy - wszystko dokładnie mieszamy i studzimy. Gdy zawartość lekko ostygnie dodajemy do niej 2 jajka i ponownie mieszamy. Następnie łączymy mokrą masę z suchymi składnikami z miski.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wykładamy za pomocą łyżeczki porcje masy z zachowaniem odpowiednich odstępów.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wykładamy za pomocą łyżeczki porcje masy z zachowaniem odpowiednich odstępów.
Ostudzone ciasteczka przechowujemy w metalowej puszce. Życzę smacznego! :)