Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z owocami. Jest bardzo dobre w smaku, polecam :-)
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4418
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5879
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1341
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12637
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4418
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5879
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1341
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12637
Składniki
· Z żółtek, mąki pszennej, kakao, cukru, masła i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. · Podzielić je na dwie części ( jedna większą, drugą mniejszą). · Wstawić ciasto na 30 minut do lodówki. · Przygotować brzoskwinie, morele i jagody. · Przygotować blaszkę, wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wyłożyć na papier większą część ciasta z lodówki. · Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i podpiec 10-15 minut. · Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika. · Podpieczone ciasto posypać bułką tartą, następnie na bułkę wyłożyć truskawki. · Z białek ubić pianę ( można dodać szczyptę soli, ale niekoniecznie), do ubitej piany dodać kisiel wiśniowy + trochę cukru, jeśli ktoś lubi słodkie. · Ubitą pianę wyłożyć na brzoskwinie i morele. · Na pianę położyć jagody, a na to pozostałe z lodówki ciasto ( osobiście skubałam małe cząstki i kładłam na pianę ). · Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 35 minut do zrumienienia. · Ostudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem. · SMACZNEGO !!!