Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-05-2023
Smaczne ciasto kakaowe z kremem orzechowo ciasteczkowym , pięknie wyglada i smakuje wybornie idealne na różne okazje .
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1447
Polecam.
Odsłon: 235
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 52
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 251
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1447
Polecam.
Odsłon: 235
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 52
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 251
Składniki
Biszkopt Żółtka oddziel od białek . Białka ubij na sztywno z cukrem dodając po jednym żółtku , następnie olej i przesianą mąkę z proszkiem . Wymieszaj i wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 25x35 i piecz około 25 minut w temperaturze 180 st. Zostaw do ostudzenia . Po wystudzeniu nasącz naparem z kawy
Z pół litra mleka odlej 0,5 szklanki , resztę mleka zagotuj z cukrem , w pozostałym mleku rozmieszaj obie mąki i wlej na gotujące mleko , ugotuj budyń i zostaw do wystudzenia .
Zmielone orzech i herbatniki zalej colą i zostaw na 30 minut . Miękkie masło utrzyj na puszystą masę , dodając po łyżce zimnego budyniu utrzyj puszysty krem , dodaj masę orzechowo - ciasteczkową . Wszystko dokładnie wymieszaj .
Wystudzony biszkopt nasącz naparem z kawy , wyłóż i rozsmaruj krem ciaseczkowo orzechowy wierzch posyp zmielonymi herbatnikami . Ciasto wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.