Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały mi dżemy więc je wykorzystałam do kakaowca. Ciasto jest mocno wilgotne aromatyczne ,szybko znika ,bardzo polecam:)
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Składniki
Jajka ubić z cukrami i masłem. Dodać mąkę,jogurt,pr.do pieczenia,kakao i utrzeć. Do utartego ciasta dać dżemy,olejek,rodzynki i pokrojoną w kostkę skórkę pomarańczowa.Jeśli ciasto jest gęste można dodać jeszcze trochę jogurtu. Wszystko dokładnie zmiksować. Blaszkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia,wylać ciasto i dać do nagrzanego piekarnika do 190st. Piec ponad godz.sprawdzać patyczkiem . Smacznego życzę!