Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały mi dżemy więc je wykorzystałam do kakaowca. Ciasto jest mocno wilgotne aromatyczne ,szybko znika ,bardzo polecam:)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 371
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 824
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 371
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 824
Składniki
Jajka ubić z cukrami i masłem. Dodać mąkę,jogurt,pr.do pieczenia,kakao i utrzeć. Do utartego ciasta dać dżemy,olejek,rodzynki i pokrojoną w kostkę skórkę pomarańczowa.Jeśli ciasto jest gęste można dodać jeszcze trochę jogurtu. Wszystko dokładnie zmiksować. Blaszkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia,wylać ciasto i dać do nagrzanego piekarnika do 190st. Piec ponad godz.sprawdzać patyczkiem . Smacznego życzę!