Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,aromatyczne i rozpływające się w ustach ciacho. Bardzo polecam:)
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 28
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 347
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 67
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 28
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 347
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 67
Składniki
Masło rozpuścić i lekko przestudzić. Mąkę,jajka,pr.do pieczenia,olejek ,cukier zmiksować ,dodając likier oraz mleko. Pod koniec dodać masło i zmiksować. Wylać ciasto na kwadratową tortownicę 25/25cm,wyścieloną papierem do pieczenia. Piec do suchego patyczka około 40min. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż na pół. Ubić śmietanki a pod koniec dodać śźmietan-fix. Ciasto przełożyć śmietaną,przykryć drugim ciastem. Na wierzch zrobić polewę. Masło ,cukier ,kakao rozpuścić ,dodać wodę gorącą i zagotować do rozpuszczenia składników. Polewę rozprowadzić na wierzchu ciasta.
Smacznego życzę!