Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kakaowo-migdałowe z gruszkami bez jajek jest bardzo łatwe do przygotowania, wilgotne, aromatyczne i bardzo smaczne.
Ten sernik robię w domu od 25 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale c...
Odsłon: 135765
Pychota. Polecam.
Odsłon: 499
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14320
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6299
Ten sernik robię w domu od 25 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale c...
Odsłon: 135765
Pychota. Polecam.
Odsłon: 499
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14320
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6299
Składniki
Masło rozpuścić, ostudzić. Mleko zsiadłe wymieszać z cukrem, sodą i przesianą mąką z kakao. Następnie dodać dżem, porzeczki, ekstrakt i masło.
Wszystko razem dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 21/37 cm.
Na wierzchu ułożyć obrane i pokrojone na połówki gruszki.
Formę z ciastem włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec do suchego patyczka, około 45-50 minut.