Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kakaowo-migdałowe z gruszkami bez jajek jest bardzo łatwe do przygotowania, wilgotne, aromatyczne i bardzo smaczne.
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3597
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14987
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3597
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14987
Składniki
Masło rozpuścić, ostudzić. Mleko zsiadłe wymieszać z cukrem, sodą i przesianą mąką z kakao. Następnie dodać dżem, porzeczki, ekstrakt i masło.
Wszystko razem dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 21/37 cm.
Na wierzchu ułożyć obrane i pokrojone na połówki gruszki.
Formę z ciastem włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec do suchego patyczka, około 45-50 minut.