Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kakaowo-migdałowe z gruszkami bez jajek jest bardzo łatwe do przygotowania, wilgotne, aromatyczne i bardzo smaczne.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18710
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9514
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2076
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4079
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 688
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 349
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18710
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9514
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2076
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4079
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 688
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 349
Składniki
Masło rozpuścić, ostudzić. Mleko zsiadłe wymieszać z cukrem, sodą i przesianą mąką z kakao. Następnie dodać dżem, porzeczki, ekstrakt i masło.
Wszystko razem dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 21/37 cm.
Na wierzchu ułożyć obrane i pokrojone na połówki gruszki.
Formę z ciastem włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec do suchego patyczka, około 45-50 minut.