Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kakaowy sernik jogurtowy z malinami
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8433
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6819
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327224
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8433
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6819
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327224
Składniki
Do miski przekładamy mąkę, zimne masło pokrojona na mniejsze kawałki, cukier , żółtka, kakao oraz proszek do pieczenia. Całość zagniatamy na jednolite ciasto. Dzielimy na dwie części 1/3 i 2/3. Mniejszy kawełek wkładamy do woreczka, a następnie do zamrażalnika. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wylepiamy dno większym kawałkiem ciasta. Nakłuwamy widelcem i odstawiamy. W tym czasie białka ubijamy mikserem. Gdy zaczną się pienić dodajemy partiami cukier i po każdym dodaniu cukru chwilę miksujemy. Do ubitych białek wsypujemy budyń i krótko miksujemy do połączenia składników. Dodajemy jogurt i miksujemy na wolnych obrotach. Na surowy spód ciasta wylewamy piankę jogurtową i układamy maliny. Na wierzch ścieramy na tarce na grubych oczkach kawałek ciasta z zamrażalnika. Ciasto pieczemy ok. 55 w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu zostawiamy na 30 minut w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami, wyciągamy i strudzimy. Smacznego!