Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4403
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11970
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6814
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5608
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4403
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11970
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6814
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5608
Składniki
Do garnka wlać wodę i dodać pół margaryny, gdy się już rozpuści wsypać mąkę i energicznie mieszać do uzyskania gładkiej masy. Odłożyć do wystygnięcia po czym dodać do tego 4 jajka i zmiksować mikserem. Podzielić na pół i upiec z tego dwa ciasta. Brytfankę wysmarować margaryną i powoli wykładać ciasto na blaszkę łyżką uważając żeby nie odrywało margaryny.
Krem: 250 ml mleka zagotować z cukrem, a do osobnego naczynia dać mąki, olejek i pozostałe 250 ml mleka, gdy mleko z cukrem zacznie się gotować wlać mleko z mąkami i mieszać aż zgęstnieje i wyjdzie nam z tego budyń. Odstawić do wystygnięcia Gdy budyń będzie zimny, ubić 1 margarynę i pół masła i dodawać po łyżce budyniu. Gotową masę wyłożyć na 1 ciasto i przykryć drugim. Na koniec posypać cukrem pudrem. Smacznego! :)