Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto na domówkę ale i też na spotkanie z przyjaciółmi . Wyśmienite ciasto parzone z kremu budyniowym .
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2007
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5389
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2007
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5389
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Składniki
Zagotować wody z margaryną dodać mąkę pszenną i dalej gotować , rozcierając masę . Wystudzić . Po wystudzeniu wbijać do niego kolejno jajka ( w zależności od wielkości ) i ucieramy mikserem około 10 minut . Piec w temperaturze 220 º C około 30 minut .
1 1/2 szklanki mleka z cukrem i cukrem waniliowym zagotować . W osobnym naczyniu wymieszać trochę mleka ( 1/2 szklanki ) żółtka i mąkę pszennej . Wszystko gdy wymieszamy to wlewamy do gotującego mleka i gotujemy jak budyń . Studzimy !!! . Oddzielnie utrzeć margarynę z cukrem pudrem następnie do masy dodajemy zimny krem . Wszystko razem połączyć mikserem na jednolitą masę . Pierwszą część górami do góry smarujemy całym kremem i przykrywamy drugim ciastem górami do góry . Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem .