Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto na domówkę ale i też na spotkanie z przyjaciółmi . Wyśmienite ciasto parzone z kremu budyniowym .
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99115
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 471
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5115
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13771
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5916
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99115
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 471
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5115
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13771
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5916
Składniki
Zagotować wody z margaryną dodać mąkę pszenną i dalej gotować , rozcierając masę . Wystudzić . Po wystudzeniu wbijać do niego kolejno jajka ( w zależności od wielkości ) i ucieramy mikserem około 10 minut . Piec w temperaturze 220 º C około 30 minut .
1 1/2 szklanki mleka z cukrem i cukrem waniliowym zagotować . W osobnym naczyniu wymieszać trochę mleka ( 1/2 szklanki ) żółtka i mąkę pszennej . Wszystko gdy wymieszamy to wlewamy do gotującego mleka i gotujemy jak budyń . Studzimy !!! . Oddzielnie utrzeć margarynę z cukrem pudrem następnie do masy dodajemy zimny krem . Wszystko razem połączyć mikserem na jednolitą masę . Pierwszą część górami do góry smarujemy całym kremem i przykrywamy drugim ciastem górami do góry . Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem .