Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto na domówkę ale i też na spotkanie z przyjaciółmi . Wyśmienite ciasto parzone z kremu budyniowym .
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8671
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7267
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4971
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327939
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8671
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7267
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4971
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327939
Składniki
Zagotować wody z margaryną dodać mąkę pszenną i dalej gotować , rozcierając masę . Wystudzić . Po wystudzeniu wbijać do niego kolejno jajka ( w zależności od wielkości ) i ucieramy mikserem około 10 minut . Piec w temperaturze 220 º C około 30 minut .
1 1/2 szklanki mleka z cukrem i cukrem waniliowym zagotować . W osobnym naczyniu wymieszać trochę mleka ( 1/2 szklanki ) żółtka i mąkę pszennej . Wszystko gdy wymieszamy to wlewamy do gotującego mleka i gotujemy jak budyń . Studzimy !!! . Oddzielnie utrzeć margarynę z cukrem pudrem następnie do masy dodajemy zimny krem . Wszystko razem połączyć mikserem na jednolitą masę . Pierwszą część górami do góry smarujemy całym kremem i przykrywamy drugim ciastem górami do góry . Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem .