Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1702
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 299
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 712
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17151
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1702
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 299
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 712
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17151
Składniki
CIASTO: Wodę zagotować z margaryną. Garnek ściągnąć z pieca i mieszając energicznie (najlepiej łyżką drewnianą), dodać mąkę z proszkiem. Ciasto ma być jednolite i ładnie odchodzić od garnka. Pozostawić na chwilę do ostygnięcia. Do lekko ciepłego lub zimnego ciasta, miksując mikserem, dodać po jednym jajku. Ciasto podzielić na 2 części. Formę prostokątną o wymiarach ok. 40x 25cm wysmarować margaryną. Połowę ciasta rozprowadzić łyżką w formie. Piec w nagrzanym piekarniku, na złoty kolor, ok. 20min. w temperaturze 180°C. W ten sam sposób upiec drugą połowę ciasta.
KREM: Budynie ugotować w 700ml mleka. Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło z cukrem pudrem utrzeć mikserem na puszystą masę. Dalej miksując, dodawać stopniowo zimny budyń i dwa żółtka.
Masę rozsmarować na jednym blacie ciasta. Przykryć drugim blatem. Ciasto wstawić do lodówki, na co najmniej 2 godz. Gotowe posypać cukrem pudrem SMACZNEGO!