Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem tak przygotowany naprawde jest lekki i delikatny rozpływa się w ustach
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10618
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6132
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12999
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4755
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10618
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6132
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12999
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4755
Składniki
CIASTO:
Wode z maslem i solą zagotować zmniejszyć gaz wsypać make i pieć minut mieszając caly czas gotować aż ciasto zacznie odstawac od brzegu i zrobi się jednolita lśniaca kula, zdjąc z gazu przestudzić
Do zimnego ciasta wrzucać kolejno po jednym jajku i miksować na jednolitą masę, podzeić na pół i wyłożyć rowno na dwie takie sama blaszki wyścielone papierem do pieczenia
Piec około 40 min w 200 stopniach przez pierwsze 20 minut nie otwierajac piekarnika bo ciasto opadnie
MASA:
Ugotować mleko z połową cukru dodając obie mąki dobrze mieszac by się nie zbryliło jak przy normalnym budyniu, zagotować odstawic do ostygnięcia
W wysokim naczyniu ubijać mikserem masło z pozostałym cukrem aż bedzie białe i lekkie dodając po łyżce zimnego budyniu, 5 minut przed końcem miksowania jak już masa bedzie w sumie gotowa lekka i puszysta wlac adwokat i ubijać jeszcze chwile
Upieczone ciasto przełożyć kremem i posypać cukrem pudrem,
SMACZNEGO