Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto parzone z masą śmietanową z dodatkiem gorzkiej czekolady znakomicie komponuje się ze świeżymi malinami oraz bananami. Dosłownym kwiatkiem na cieście są floksy, które pięknie się prezentują, a ich słodki lekko korzenny smak idealnie podkreśla całość.
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1254
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1678
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 556
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 328
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1254
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1678
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 556
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 328
Składniki
ciasto: Masło rozpuszczamy w wodzie z dodatkiem soli. Do gotującej się wody z masłem wsypujemy mąkę i mieszamy do momentu, aż powstanie zwarta kula, a na ściankach garnka powstanie biała warstwa. Ciasto odstawiamy do ostudzenia. Do przestudzonej, ale jeszcze lekko ciepłej masy wbijamy pojedynczo jajka. Mieszamy łyżką lub za pomocą miksera. Masę dzielimy na dwie części. Ciasto rozsmarowujemy na papierze do pieczenia. Pieczemy w 210 stopniach C przez 10 minut, aż ładnie wyrośnie, następnie dopiekamy przez 15-20 minut w 180 stopniach C. Upieczone ciasto studzimy na kratkach. masa: Czekoladę ścieramy na drobne wiórki, wlewamy śmietankę i cukier puder ubijamy na sztywną pianę. Połowę masy wykładamy na jeden blat ciasta. Posypujemy malinami i pokrojonym w plasterki bananem. Rozprowadzamy pozostałą śmietanę. Przykrywamy drugim blatem. Każdą porcję posypujemy przed podaniem malinami i floksami.