Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto parzone z masą śmietanową z dodatkiem gorzkiej czekolady znakomicie komponuje się ze świeżymi malinami oraz bananami. Dosłownym kwiatkiem na cieście są floksy, które pięknie się prezentują, a ich słodki lekko korzenny smak idealnie podkreśla całość.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14577
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14577
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
ciasto: Masło rozpuszczamy w wodzie z dodatkiem soli. Do gotującej się wody z masłem wsypujemy mąkę i mieszamy do momentu, aż powstanie zwarta kula, a na ściankach garnka powstanie biała warstwa. Ciasto odstawiamy do ostudzenia. Do przestudzonej, ale jeszcze lekko ciepłej masy wbijamy pojedynczo jajka. Mieszamy łyżką lub za pomocą miksera. Masę dzielimy na dwie części. Ciasto rozsmarowujemy na papierze do pieczenia. Pieczemy w 210 stopniach C przez 10 minut, aż ładnie wyrośnie, następnie dopiekamy przez 15-20 minut w 180 stopniach C. Upieczone ciasto studzimy na kratkach. masa: Czekoladę ścieramy na drobne wiórki, wlewamy śmietankę i cukier puder ubijamy na sztywną pianę. Połowę masy wykładamy na jeden blat ciasta. Posypujemy malinami i pokrojonym w plasterki bananem. Rozprowadzamy pozostałą śmietanę. Przykrywamy drugim blatem. Każdą porcję posypujemy przed podaniem malinami i floksami.