Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze ciasto od ponad 40 lat. Karpatka przechodzi u mnie wiele modyfikacji, oto może najlepsza z nich. Ciasto które jest zawsze z nami w Nowy Rok.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11140
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3828
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11140
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3828
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Krem. 600 ml mleka zagotować.
Pozostałe mleko wymieszać z budyniem, mąką, cukrem i żółtkami.
Dodać do gorącego mleka cały czas mieszając, aż powstanie gęsty budyń.
Wystudzić mieszając.
Miękkie masło dobrze utrzeć, potem dodawać po dużej łyżce ugotowany budyń, zapach cytrynowy i sok z cytryny do smaku.
Można dosłodzić cukrem pudrem.
Wszystko dobrze wymieszać.
Blaszka 33 X 22 cm, wyłożona papierem do pieczenia. Ciasto. Wodę z margaryną zagotować. Zdjąć z ognia dodać mąkę.
Zmniejszyć płomień i intensywnie mieszać drewnianą łyżką.
Wystudzić, mieszając.
Potem do masy dodawać po jednym jajku, dokładnie ucierając mikserem.
Otrzymaną masę podzielić na dwie części.
Każdą piec w 200 C około 30-35 minut. Wystudzić.
Na pierwszy przestudzony placek nałożyć krem, przykryć drugim plackiem.
Schłodzić w lodówce.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.