Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze ciasto od ponad 40 lat. Karpatka przechodzi u mnie wiele modyfikacji, oto może najlepsza z nich. Ciasto które jest zawsze z nami w Nowy Rok.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 282
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22536
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 270
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 282
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22536
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 270
Składniki
Krem. 600 ml mleka zagotować.
Pozostałe mleko wymieszać z budyniem, mąką, cukrem i żółtkami.
Dodać do gorącego mleka cały czas mieszając, aż powstanie gęsty budyń.
Wystudzić mieszając.
Miękkie masło dobrze utrzeć, potem dodawać po dużej łyżce ugotowany budyń, zapach cytrynowy i sok z cytryny do smaku.
Można dosłodzić cukrem pudrem.
Wszystko dobrze wymieszać.
Blaszka 33 X 22 cm, wyłożona papierem do pieczenia. Ciasto. Wodę z margaryną zagotować. Zdjąć z ognia dodać mąkę.
Zmniejszyć płomień i intensywnie mieszać drewnianą łyżką.
Wystudzić, mieszając.
Potem do masy dodawać po jednym jajku, dokładnie ucierając mikserem.
Otrzymaną masę podzielić na dwie części.
Każdą piec w 200 C około 30-35 minut. Wystudzić.
Na pierwszy przestudzony placek nałożyć krem, przykryć drugim plackiem.
Schłodzić w lodówce.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.