Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 730
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 406
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 133
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 81
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 79
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 730
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 406
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 133
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 81
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 79
Składniki
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy warstwę herbatników.
Do garnuszka wlewamy 4 szklanki mleka, dodajemy masło i wsypujemy cukier oraz kakao. Gotujemy cały czas mieszając. Wlewamy zapach.
W miseczce rozprowadzamy kaszę w szklance mleka.
Gdy mleko się zagotuje to wlewamy kaszę energicznie mieszając drewnianą łyżką tak aby nie powstały grudy i masą się nie przypaliła. Najlepiej na średnim gazie.
Gorącą masę wykładamy na herbatniki i układamy kolejną warstwę ciastek, delikatnie dociskając.
Do rondelka wlewamy śmietankę i dodajemy połamane czekolady z drobnymi orzechami. Gotujemy do zgęstnienia na średnim gazie. Następnie dekorujemy ciasto.
Wystudzone ciasto powinno "przespać nockę w lodówce" ;-) Smacznego