Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1411
Polecam.
Odsłon: 218
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 22
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7982
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1411
Polecam.
Odsłon: 218
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 22
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7982
Składniki
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy warstwę herbatników.
Do garnuszka wlewamy 4 szklanki mleka, dodajemy masło i wsypujemy cukier oraz kakao. Gotujemy cały czas mieszając. Wlewamy zapach.
W miseczce rozprowadzamy kaszę w szklance mleka.
Gdy mleko się zagotuje to wlewamy kaszę energicznie mieszając drewnianą łyżką tak aby nie powstały grudy i masą się nie przypaliła. Najlepiej na średnim gazie.
Gorącą masę wykładamy na herbatniki i układamy kolejną warstwę ciastek, delikatnie dociskając.
Do rondelka wlewamy śmietankę i dodajemy połamane czekolady z drobnymi orzechami. Gotujemy do zgęstnienia na średnim gazie. Następnie dekorujemy ciasto.
Wystudzone ciasto powinno "przespać nockę w lodówce" ;-) Smacznego