Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie bitej śmietany i mleka zagęszczonego słodzonego wyszło bardzo fajnie. Do tego jeszcze kawa.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8032
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 361
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3545
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8032
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 361
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3545
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Składniki
Do nasączenia biszkoptów rozrobić 1 łyżeczkę kawy w pół szklance wody. Biszkopty nasączyć w przestudzonej kawie i ułożyć na spodzie tortownicy. Schłodzoną śmietanę ubić, dodać do niej mleko z puszki i 2 łyżeczki kawy rozpuszczone w łyżce wody. Na koniec dodać żelatynę ( 3 łyżki żelatyny rozrobione w 9 łyżkach wody). Masę wylać na biszkopty i na nie położyć kolejną warstwę nasączonych biszkoptów. Czekoladę z łyżeczką kawy rozpuścić w kąpieli wodnej i polać wierzch ciasta. Schłodzić kilka godzin w lodówce. Dekoracja z wiosennych kwiatów.