Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie bitej śmietany i mleka zagęszczonego słodzonego wyszło bardzo fajnie. Do tego jeszcze kawa.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 17
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 47
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 194
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 17
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 47
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 194
Składniki
Do nasączenia biszkoptów rozrobić 1 łyżeczkę kawy w pół szklance wody. Biszkopty nasączyć w przestudzonej kawie i ułożyć na spodzie tortownicy. Schłodzoną śmietanę ubić, dodać do niej mleko z puszki i 2 łyżeczki kawy rozpuszczone w łyżce wody. Na koniec dodać żelatynę ( 3 łyżki żelatyny rozrobione w 9 łyżkach wody). Masę wylać na biszkopty i na nie położyć kolejną warstwę nasączonych biszkoptów. Czekoladę z łyżeczką kawy rozpuścić w kąpieli wodnej i polać wierzch ciasta. Schłodzić kilka godzin w lodówce. Dekoracja z wiosennych kwiatów.