Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 94
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 94
Składniki
Biszkopt:białka ubijamy z cukrem na sztywno,a następnie mieszamy z żółtkami i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Wlewamy do natłuszczonej formy (25x40cm). Pieczemy ok 40 minut w temp 180''C.
Pianka Kawowa:żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku studzimy. Mleko mieszamy z kawą, zagotowujemy. Studzimy. Ubijamy ze śnieszkami i żelatyną.
Pianka śmietankowa:galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku, studzimy i odstawiamy. Kremówkę ubijamy z cukrem i mieszamy i mieszamy z z tężejącą galaretką.
Biszkopt przekrawamy na pół. jeden placek smarujemy kremem i pianką kawową. Przykrywamy drugim plackiem. Wierzch smarujemy pianką śmietankową. Posypujemy kakaem. Schładzamy.
SMACZNEGO:)