Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5660
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 246
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35169
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 101
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5660
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 246
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35169
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 101
Składniki
Biszkopt:białka ubijamy z cukrem na sztywno,a następnie mieszamy z żółtkami i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Wlewamy do natłuszczonej formy (25x40cm). Pieczemy ok 40 minut w temp 180''C.
Pianka Kawowa:żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku studzimy. Mleko mieszamy z kawą, zagotowujemy. Studzimy. Ubijamy ze śnieszkami i żelatyną.
Pianka śmietankowa:galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku, studzimy i odstawiamy. Kremówkę ubijamy z cukrem i mieszamy i mieszamy z z tężejącą galaretką.
Biszkopt przekrawamy na pół. jeden placek smarujemy kremem i pianką kawową. Przykrywamy drugim plackiem. Wierzch smarujemy pianką śmietankową. Posypujemy kakaem. Schładzamy.
SMACZNEGO:)